به گزارش راهبرد معاصر «پیتر استانو» سخنگوی اتحادیه اروپا در گفتوگو با روزنامه العربی الجدید در این باره مدعی شد: تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه به گونهای طراحی شده است که مانع کمکهای بشردوستانه نشود و تنها دولت بشار اسد را هدف قرار دهد.
وی با تاکید بر اینکه "اکثریت قریب به اتفاق بخشهای اقتصادی از جمله غذا، دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیستند"، تاکید کرد کرد: اتحادیه اروپا پس از زلزله اخیر چارچوب تحریمهای خود علیه سوریه را برای تسهیل ارسال سریع کمکهای بشردوستانه یا پزشکی در سوریه اصلاح کرده است.
استانو در پاسخ به این سوال که آیا معافیتهای اخیر از تحریمهای اروپا علیه سوریه تأثیر سیاسی بر تشویق کشورهای اروپایی به نزدیکی و عادیسازی روابط با دولت سوریه دارد یا خیر نیز گفت: این اقدام موقتی است و فقط مربوط به یک جنبه خاص است و مربوط به هدف قرار دادن دولت بشار اسد و حامیان آن نیست.
وی تاکید کرد: موضع اتحادیه اروپا نسبت به دولت سوریه تغییر نکرده است و همان موضع سابق را ادامه میدهد.
این اظهارات پس از آن بیانی شد که اتحادیه اروپا اخیرا اعلام کرده بود که به منظور تسهیل ارسال کمکها به زلزلهزدگان سوری تحریمهای خود علیه سوریه را بطور موقت کاهش میدهد.
شورای اروپا در بیانیهای اعلام کرد که سازمانهای امدادرسانی برای تحویل خدمات و کمکهای خود به نهادهای تحریمشده در سوریه نیازی به کسب مجوز از اعضای اتحادیه اروپا ندارند.
شورای اروپا گفت که این تصمیم تا ۶ ماه به قوت خود خواهد بود.
اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۱ حدود ۲۹۱ فرد و ۷۰ نهاد سوری یا مرتبط با سوریه را تحریم و داراییهای آنها را مسدود کرد.
وزارت خرانهداری آمریکا نیز ۲۱ بهمن ماه معافیت تحریمی ۱۸۰ روزه برای سوریه اعلام کرد و مدعی شد که این تصمیم برای کمک رسانی به زلزلهزدگان سوری صورت گرفته است.
سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه اعلام کرد که از فرصت کاهش یا توقف تحریمها برای امدادرسانی به زلزلهزدگان سوری استفاده میکند. اما فعالان و گروههای امدادی نسبت به روند کُند کمکرسانی به زلزلهزدگان در مناطق تحت کنترل شورشیان ابراز نگرانی کردند.
استفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل سهشنبه اعلام کرد از ۹ فوریه تاکنون، در مجموع ۲۶۵ کامیون حامل کمک های امدادی شش آژانس سازمان ملل از ترکیه از طریق سه گذرگاه باب الهوی باب السلام و الراعی به سوریه ارسال شده است./ایرنا